Alle Natuurplus oliën zijn gedroogd en koud geperst bij Aardendwerk, een bio-gecertificeerde, kleinschalige coöperatie in het Meetjesland. De lokale productie en de interne verwerking, zonder toevoegingen, staan garant voor kwalitatief hoogstaande oliën rijk aan omega onverzadigde vetzuren en vitaminen.

De persresten worden duurzaam verwerkt tot glutenvrij bakmeel. De filtratieresten dienen als basispastas voor  pesto en beleg.
De lokale productie met geringe transportkosten, een  efficiënte droogtechniek, koude behandeling, professionele botteling en consumentvriendelijke etikettering geven de verbruiker de garantie van een hoogstaand product met een zeer lage CO2 voetafdruk.

Alle oliën zijn verkrijgbaar in donkere glazen flessen van 100 ml of voor DIY toepassingen in 3 l/5 l bag in box.
De plantaardige oliën zijn niet geschikt voor warme bereidingen.

Toont alle 6 resultaten

Pompoenpit – BIO

15,00169,60

Pompoenpitolie wordt uit de pitten door koude persing verkregen. De reststroom of perskoek is een heerlijke pesto. Er zijn 2 tot 3 kilo pitten nodig om 1 liter pompoenpitolie te verkrijgen. Deze olie is zeer aromatisch. Smaakt een beetje naar noten en is dik en bruingroen. De in het Meetjesland geteelde cucurbita soort is gekenmerkt door zijn eerder groenkleurige pitten die omgeven zijn door een uiterst fijn vliesje. Zij levert een pompoenpitolie op van de hoogste kwaliteit .

meer info

Walnotenolie- BIO FOOD

13,15110,41

De walnoot (of: okkernoot) is een heerlijk smaakvolle noot die afkomstig is van de walnotenboom. Tijdens de groei aan de boom is de vrucht nog beschermd door een stevige groene bolster die bij de rijping open barst. De vrucht wordt omgeven door een harde, tweedelige schaal, de dop. Kenmerkend aan de walnoten is dat deze qua vorm enorm lijkt op hersenen.

meer info