Toont alle 3 resultaten

Aroma’s distilleren en toepassen

1.200,00

Wat hebben Eau de Carme, Rozenhydrolaat, Hongaars water en alcoholvrije gin gemeen?
‘Water’, ja, maar méér dan dat! Ze bevatten – als distillatieproduct- de essentie van de plant en bevatten zowel de vluchtige als de niet-vluchtige wateroplosbare moleculen van één of meerdere planten. Kort gezegd: ze vormen de ‘fingerprint’ van de plant.

Als totaalextract zijn ze dan ook multi-inzetbaar zowel naar food als naar non-food toepassingen.
Vermits je voor hydrolaten over veel minder plantenvoorraad moet beschikken, lenen ze zich perfect voor het kleinschalig distilleren van verse planten uit eigen tuin. Ideaal dus om deze ’mystical waters’ zelf te maken om ze vervolgens te gebruiken in tal van farm-to-food (dranken, vinaigrettes,…) en farm-to-face (hydro-gels, huidcrèmes, shampoo, …).
Wil je er mee aan de slag, wees er dan (héél) snel bij!

meer info

Formuleringstechniek voor Emulsies

750,00

Wat heb je geleerd na het doorlopen van het traject:

  • het doelbewust selecteren van oliën en vetten om de vet-fase van uw emulsie samen te stellen
  • kennis en inzetten van verschillende soorten emulgatoren naargelang het soort emulsie
  • kennis en uitvoeren van verschillende roer- en mengtechnieken om daadwerkelijk kwaliteitsvolle emulsies te verkrijgen
  • kennis van de toepasselijke wetgeving met betrekking tot het in de markt zetten van cosmeticaproducten inclusief allergenenberekening, CPNP-notificatie en het opmaken van het productinformatiedossier voor uw eigen product (emulsie)

PRACTISCH: BLENDED-leertraject

  • ONLINE-gedeelte: de deelnemer doorloopt een online leerpad met theorie én diverse opdrachten.  Doorlopen en uitvoeren van alle opdrachten levert u als resultaat uw eerste marktklare product mét cosmeticadossier (PIF-partA)
  • 2 PRAKTIJK-dagen op 6 juni 2024 en 4 juli 2024 van 10 u tot 17 u

 

meer info

Opleiding Bio-Based Productontwikkelaar (plant)

3.250,00

De opleiding is een modulair opgebouwde deeltijdopleiding voor volwassenen, waarin diverse onderdelen gaande van primaire productie tot plantaardig eindproduct aan bod komen.
Dit is inclusief:
– kwaliteitsopvolging
– wetgevingstechnische aspecten in verband met het in de markt zetten van food- en non-foodproducten en
– marketing gerelateerde onderdelen.

meer info