OPLEIDINGEN
Toont alle 3 resultaten
Aroma’s distilleren en toepassen
€1.200,00Aroma-jaartraject
- in blended vorm: online leren gecombineerd met 8 praktijkdagen
- met een mix van aromatherapie, hydrolatentherapie en aromachologie
- met verdieping in chemische en fysische aspecten van plantenstoffen: soorten moleculen (hydrofiel en lipofiel), functionele groepen (inhoudsstoffen) en hun vluchtigheid en/of oplosbaarheid, soortelijk gewicht, brekingsindex, enz. ….Als basis om zelf de kwaliteit te beoordelen van plantenextracten
- op maat van de seizoenen
- waarbij ‘de Kunst van het Zelf Kleinschalig Distilleren’ centraal staat
- met toepassingen in food en non-food formuleringen.
Formuleringstechniek voor Emulsies
€750,00Wat heb je geleerd na het doorlopen van het traject:
- het doelbewust selecteren van oliën en vetten om de vet-fase van uw emulsie samen te stellen
- kennis en inzetten van verschillende soorten emulgatoren naargelang het soort emulsie
- kennis en uitvoeren van verschillende roer- en mengtechnieken om daadwerkelijk kwaliteitsvolle emulsies te verkrijgen
- kennis van de toepasselijke wetgeving met betrekking tot het in de markt zetten van cosmeticaproducten inclusief allergenenberekening, CPNP-notificatie en het opmaken van het productinformatiedossier voor uw eigen product (emulsie)
PRACTISCH: BLENDED-leertraject
- ONLINE-gedeelte: de deelnemer doorloopt een online leerpad met theorie én diverse opdrachten. Doorlopen en uitvoeren van alle opdrachten levert u als resultaat uw eerste marktklare product mét cosmeticadossier (PIF-partA)
- 2 PRAKTIJK-dagen op 6 juni 2024 en 4 juli 2024 van 10 u tot 17 u
Opleiding Bio-Based Productontwikkelaar (plant)
€3.250,00De opleiding is een modulair opgebouwde deeltijdopleiding voor volwassenen, waarin diverse onderdelen gaande van primaire productie tot plantaardig eindproduct aan bod komen.
Dit is inclusief:
– kwaliteitsopvolging
– wetgevingstechnische aspecten in verband met het in de markt zetten van food- en non-foodproducten en
– marketing gerelateerde onderdelen.