FOOD
Toont alle 28 resultaten
Gomasio DUINDOORN – BIO
€9,90 – €64,40Ingrediënten van biologische oorsprong: duindoorn, goudsbloem, koriander, chili hot lemon, mariadistel, mosterd, mierikswortel en zeezout.
Allergenen: bevat mosterd
Een uniek tafelstrooisel die erg goed past bij de (na)ZOMER groeikracht.
Toevoegen aan soepen, groentenstoofpotten, rijst- en graanbereidingen.
Combinaties: o.a. met geitenkaas of feta, pompoen, wortel, ….
Gomasio PAPRIKA zoetpunt – BIO
€9,90 – €64,40ngrediënten:
paprika, venkel, karwij, provencaalse kruiden (rozemarijn, basilicum, tijm, bonekruid, majoraan, marjolein), daslook, goudsbloem en zeezout
Allergenen: kan sporen van mosterd bevatten
Een uniek tafelstrooisel die erg goed past bij de ZOMER groeikracht.
Toevoegen aan tomatenbereidingen, rijst- en granengerechten.
Gomasio POMPOENPIT – BIO
€9,90 – €64,40Ingrediënten:
Pompoenpit, zwarte komijn, weegbree, paardebloem, brandnetel, moerrasspirea, look-zonder-look, klis, mosterd, chili hot lemon, zeezout
Allergenen: bevat mosterd
Een uniek tafelstrooisel die erg goed past bij de LENTE groeikracht.
Toevoegen aan vegetarische broodsmeersel of ‘hummus’.
Kawa – specerijen BIO
€9,90 – €64,40Specerijen mix van kaneel, gember, kruidnagel, kardemom, muskaatnoot, foeli, chili hot lemon
Kleur & Kruid mix Curry kruiden – BIO
€6,00 – €64,77Ingrediënten: Basilicum, Brandnetel, Chilipeper, Daslook, Goudsbloem, Fenegriek, Karwij, Koriander, Majoraan, Mierikswortel, Mosterd, Peterselie, Rozemarijn, Rucola, Venkel, Paprika
Tip: toevoegen aan soep, saus, marinades, vis en gehaktbereidingen
Kleur & Kruid mix Kip kruiden – BIO
€6,00 – €64,77Ingrediënten: Rozemarijn, Basilicum, Majoraan, Karwij, Koriander, Paprika, Venkel, Citroenmelisse, Goudsbloem, Fenegriek, Lavas, Mosterd, Chilipeper, Citroentagetes
Tip: 1 kl mengen met 3 kl olijfolie en het vlees instrijken met het mengsel, heel lekker in marinades.
Kleur & Kruid mix Mosterd kruiden – BIO
€6,00 – €64,77Ingrediënten: Gele Mosterd, Zwarte Mosterd, Lavas, Goudsbloem, Pastinaak, Paprika, mierikswortel, chili
Tip: in dipsausen met honing en/of yoghurt, met azijn mengen voor een ‘natte mosterd’, als ‘tafelstrooisel’, heel lekker in marinades en sauzen.
Kleur & Kruid mix Viskruiden – BIO
€6,00 – €64,77Ingrediënten: Citroenmelisse, Venkel, Mierikswortel, Peterselie, Koriander, Chilipeper
Tip: 1 kl mengen met 3 kl olijfolie en de vis instrijken met het mengsel, heel lekker in marinades.
Kleur & Kruid mix Vleeskruiden – BIO
€6,00 – €64,77Ingrediënten: Rozemarijn, Basilicum, Majoraan, Karwij, Mosterd, Chilipeper
Tip: 1 kl mengen met 3 kl olijfolie en het vlees instrijken met het mengsel, heel lekker in marinades.
Kruidenzout
€6,50 – €31,70Zeezout met 10 % kruidenmengeling (mierikswortel, lavas blad, dragon en daslook)
Pompoenpit – BIO
€15,00 – €169,60Pompoenpitolie wordt uit de pitten door koude persing verkregen. De reststroom of perskoek is een heerlijke pesto. Er zijn 2 tot 3 kilo pitten nodig om 1 liter pompoenpitolie te verkrijgen. Deze olie is zeer aromatisch. Smaakt een beetje naar noten en is dik en bruingroen. De in het Meetjesland geteelde cucurbita soort is gekenmerkt door zijn eerder groenkleurige pitten die omgeven zijn door een uiterst fijn vliesje. Zij levert een pompoenpitolie op van de hoogste kwaliteit .
PompoenpitMEEL- BIO
€6,50 – €54,58GEBRUIK PompoenpitMEEL
Ideaal in glutenvrije notenrepen of gebak (crumble)
PompoenpitPASTA- BIO
€7,50 – €63,04Gebruik
De pompoenpitpasta gebruiken als gezond broodbeleg, op crackers of in sauzen en dippers. De natuurlijke olie van de pompoenpitolie drijft boven. Roer voor gebruik heel even goed om voor het lekkerste resultaat. De pasta is bovendien een ideale basis voor allerlei toevoegingen naar eigen smaak en creativiteit.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 500 gr tagliatelli
- 4 sneetjes gerookte zalm
- 4 teentjes look
- 200 gr pompoenpitpasta
- 250 ml room of sojasaus
- Peper
- Zout
Voorbeeld gebruik in gerecht: Pompoenpitpasta met tagliatelli en gerookte zalm.
Een gerecht dat snel klaar is (10 min), eenvoudig te bereiden én origineel.
Kook de tagliatelli beetgaar. Warm (soja)room op en kruid met peper en zout.
Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes, voeg toe aan de warme (soja)roomsaus en laat even inkoken. Voeg enkele geperste teentjes look toe aan de pompoenpitpasta en meng met de warme saus en de tagliatelli. Werk af met pompoenpitten. Smakelijk eten!
Provencaalse kruiden – BIO
€4,50 – €53,83Keukenkruidenmengeling van:
Rozemarijn, Basilicum, Bonekruid, Tijm, Majoraan en Marjolein.
Super Fruit Flakes – BIO
€9,90 – €51,65Gemalen mengeling van vergeten vruchten van Kweepeer, Mispel, Rode biet, Roos en Rozenbottel.
Gebruik: in smoothies, granola, in zuivelbereidingen, ….

Super Fruit Flakes – BIO
€9,90 – €51,65Gemalen mengeling van vergeten vruchten van Kweepeer, Mispel, Aronia, Rode biet, Roos en Rozenbottel.
Gebruik: in smoothies, granola, in zuivelbereidingen, ….

WalnotenMEEL- BIO
€6,50 – €54,58GEBRUIK Walnotenmeel
Ideaal in glutenvrije notenrepen of gebak
Walnotenolie- BIO FOOD
€13,15 – €110,41De walnoot (of: okkernoot) is een heerlijk smaakvolle noot die afkomstig is van de walnotenboom. Tijdens de groei aan de boom is de vrucht nog beschermd door een stevige groene bolster die bij de rijping open barst. De vrucht wordt omgeven door een harde, tweedelige schaal, de dop. Kenmerkend aan de walnoten is dat deze qua vorm enorm lijkt op hersenen.
WalnotenPASTA- BIO
€7,50 – €63,04Gebruik
De walnootpasta kan zondermeer als beleg op brood, cracker, rijstwafel,…gesmeerd worden. De natuurlijke olie van de walnotenpasta drijft boven. Roer voor gebruik heel even goed om voor het lekkerste resultaat. De pasta is bovendien een ideale basis voor allerlei toevoegingen naar eigen smaak en creativiteit. Eenvoudig met hagelslag of schijfjes fruit op zoals banaan, appel, dadel. Voor meer smaak, geur en kleur gebruik je best plantenpoeders zoals goudsbloem-, zoete paprika-, chili- of rozemarijnpoeder. Gemengd met cacaopoeder, honing en een snuifje chilipoeder wordt het een heerlijke notenchoco. Of wat dacht je van een noten cheesecake of van een smoothie met notenpasta, appel, havermout, melk en een tl vanillepoeder, kaneel en cacaopoeder. Gebruik het bij koekjesbereidingen en cakes als voedzaam alternatief voor pindapasta.
Za’Atar ARONIA – BIO
€9,90 – €64,40Ingrediënten van biologische oorsprong: Aronia bes, Zwarte Komijn, Fenegriek, Tijm, Marjolein, Chili Cayenne, Look-zonder-Look, Zeezout
Allergenen: kan sporen van mosterd bevatten
Toevoegen aan soepen, groentenstoofpotten, rijst- en graanbereidingen.