Toont alle 9 resultaten

Duindoorn – Hippophae Rhamnoides CO2 – TO- BIO

22,69187,76

50/100 ml fles met druppelteller

250ml pet fles zonder druppelteller

meer info

Framboospit – Rubus Idaeus CO2 – TO- BIO

27,23225,31

50 ml fles met druppelteller

100/250ml pet fles zonder druppelteller

meer info

Gember – Zingiber officinalis CO2-TO – BIO

8,9574,10

Gember CO2 TOTAAL extract
CO2-totaal van de wortelstok. Amberkleurige wat viskeuze vloeistof, rijk aan de krachtige gingerolen en shogaol. De beste gember voor de aromatherapie. De geur is een enigszins groene, kruidige pikante geur, sterk gelijkend op verse gemberwortel. De botanische naam is Zingiber officinale.

Waarvoor wordt deze olie gebruikt?

– Effectief voor een gezonde maag- en darmfunctie
– Verzachtend voor de spieren
– Goed voor gezonde luchtwegen
– Tegen misselijkheid
– Voor emotioneel en spiritueel welzijn
– Goed te gebruiken bij koude

Contra-indicaties & andere bijzonderheden:
Bij gebruik van gember CO2-total in warm water versterkt de warmte de inwerking van de olie. Dat kan tot roodheid en irritatie leiden. Voorzichtig bij een gevoelige huid. Gember is nauwelijks fototoxisch, kan echter samen met citrussoorten die werking versterken. Dit gember CO2-totaal extract is zeer krachtig en kan de huid makkelijk irriteren. Neem dus kleine hoeveelheden en bouw liever op dan af. Vermijd zekerheidshalve gebruik op de locaties van lymfoedeem op de huid en zekerheidshalve ook bij acute koortsige infecties van de luchtwegen en warme rode gewrichten.

Tip voor gebruik:
Dit extract is enigszins vast bij kamertemperatuur. Au-bain-marie verwarmen tot ca. 35°C maakt het extract vloeibaar zodat het kan worden toegevoegd aan een combinatie van essentiële olie of je gekozen basis voor huid of bad.

meer info

Naast essentiële oliën biedt Netelvuur tevens een assortiment aan bijzondere geurstoffen  verkregen via CO2-EXTRACTIE - een bijzondere procestechniek die niet bij Netelvuur plaatsvindt, maar voorlopig enkel in het buitenland. CO2-extracten hebben niet zelden een ander chemische samenstelling waardoor sommige ook een andere - lees: meer verfijnde - geur verspreiden. Sommige hebben ook andere, al dan niet geneeskrachtige, eigenschappen.