Over NatuurPlus

NatuurPlus streeft naar het samenbrengen van kwaliteitsvolle initiatieven met aandacht voor natuur, milieu en mensen in al hun verscheidenheid en impact door hun wervend en authentiek verhaal. Jawel, samen méér dan biologisch: NatuurPlus!
We doen dit coöperatief in de schoot van Aarde-nd-Werk, een kruidencoöperatie voortgevloeid uit een ESF-project ‘Blauwdruk voor oprichting van een kruidencoöperatie volgens CSA-principes’ en opgericht in 2013.
De coöperatie heeft een gemengd karakter en werkt samen met zowel ‘producenten’, ‘consumenten’, landbouwers als non-profit-organisaties (zoals scholen en zorginstellingen).

LOKAAL

​Alle grondstoffen die nodig zijn voor de ontwikkeling van de productlijnen worden lokaal geproduceerd én verwerkt. ​Geen import dus!

SOCIAAL

De coöperatie heeft een sociaal oogmerk. Voor de uitvoering van haar doelstellingen werkt de coöperatie samen met producenten, docenten, vrijwilligers, zorginstellingen en socio-culurele verenigingen.

DUURZAAM

Alle producten van Aarde-nd-Werk zijn biologisch gecertificeerd (controle BE-BIO-02). Uw aankopen bij de coöperatie zijn een keuze voor een authentiek, duurzaam, lokaal en sociaal product, tot stand gebracht in een respectvol evenwicht van mens en maatschappij.