Toont alle 3 resultaten

Bijenwas – BIO NON FOOD

10,1667,70

Gele bijenwas is de onbewerkte was gemaakt door bijen. De witte bijenwas ( INCI: Cera alba) is gebleekt. Bijenwas bestaat voornamelijk uit esters van vetzuren met vetalcoholen met lange ketens. De was smelt tussen 62 en 64°C en wordt in cosmetica gebruikt om zijn zuiverende en herstellende werking op de huid. Het laat een fijne film achter op de huid en beschermt tegen uitdroging. Het geeft stevigheid aan cosmeticaproducten en wordt ook als emulgator ingezet. Toegelaten in natuurcosmetica al is het dierlijk product.

INCI: Cera flava / Beeswax
CAS: 8012-89-3 EC: 232-383-7
E 901 additief voedingsmiddelen

 

meer info

Cacaoboter BIO/Fair trade/Ongeraffineerd NON FOOD

36,80

Plantaardig vet van gemalen chocoladeboomgranen met een bijzondere smaak en aangename geur. Op cosmetisch gebied heeft cacaoboter antioxiderende eigenschappen en door de synthese van collageen te stimuleren herstelt het de tonus en elasticiteit van de huid. Het is voedend en voert een beschermende werking uit dankzij de samenstelling van vetzuren, in het bijzonder linolzuur, stearinezuur en oliezuur. Bevat ook polyfenolen, theobromine en vitamine E. Ideaal voor droge huid.

INCI: Theobroma cacao seed butter
CAS: 8002-31-1
EC:   283-480-6

Biocertificatie Skal

Afkomst: Ghana, Fair trade, BIO en foodgrade.

meer info

Karité boter NatuurPlus – BIO – ontgeurd NON FOOD

14,0060,50

Shea boter of beurre de karité  is het vet uit de noot van de Afrikaanse shea of karité boom.

Het is een ingrediënt bruikbaar in vele cosmetische producten vooral huidboters en huidverzorgingsproducten. Zijn unieke vetzuursamenstelling met terpenoïden en fenolen hebben biologische eigenschappen die veel voordelen meebrengen voor de huid. Bovendien draagt het gebruik ervan bij aan de verhoging van de levensstandaard van vrouwengroepen uit West Afrika.

INCI: Butyrospernum parkii (shea) butter
CAS: 194043-92-0 en 91080-23-8
EC:   293-515-7

Biocertificatie Ecocert en TUV Nord

Afkomst: UGPPK/COMOE, BanforaBurkina Faso, Fair trade en BIO.

meer info