Resultaat 1–80 van de 117 resultaten wordt getoond

ADORANT – Parfum/Eau de toilette (30/50 ml of 6 x 30/50ml)

20,00240,00

Zoet, bloemig

Dit gourmand parfum beantwoordt perfect aan de huidige trend van zoet, bloemige geuren bij de jonge, moderne vrouw. De zuid Franse  bloemenpracht van de streek rond Grasse met zijn rozen, lavendel en jasmijn wordt gemengd met het zoet van vruchten zoals perzik en peer. Een waar dessert van geuren die doen dromen van rust, nietsdoen en vakantie. Een pluk de dag mentaliteitsgevoel. Verkrijgbaar als extract of parfum ( 20 tot 30 % concentraat) in 30 of 50 ml hervulbaar flacon  met verstuiver en als eau de toilette ( 5 tot 10 % concentraat) eveneens in 30 of 50 ml flacon met verstuiver.

meer info

AFTER SHAVE

15,00

Mannen weten waarom. De componenten van dit after shave, alcohol, menthol, glycerine en ethylvaniline, zorgen na een scheerbeurt  voor een ontsmettende, astringerende en verkoelende gelaatsverzorgende werking. Enkele druppels verfijnde aromatische geurstoffen brengen een opwekkend gevoel tot leven dat bergen kan verzetten.

meer info

Amandelolie BIO NON FOOD

8,0016,50

De amandelbomen worden onderhouden volgens de voorwaarden van de biologische landbouw d.w.z. zonder het gebruik van kunstmest maar met het gebruik van milieuvriendelijke voedingsstoffen en van natuurlijke ongediertebestrijding.

De amandelolie voldoet aan de gestelde normen  voor cosmetisch gebruik (non food) en is Ecogarantie gecertifieerd.

INCI: PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL
CAS: 8007-69-0 / 90320-37-9            EC: 291-063-5

meer info

Aminosensyl HC NAT

12,86428,55

INCI:   Brassica Alcohol (and) Brassicyl Valinate Esylate
CAS:   2125692-22-8 (Brassicyl Valinate Esylate) Mixture
661-19-8, 112-92-5, 629-96-9  (Brassica Alcohol)

AminoSensyl HC is een romige haarconditioner die voor een diepe haarbevochtiging zorgt zodat haarbeschadiging en droge haren vermeden worden waardoor haarlokken gevoed en gezonder worden. Het is een ideaal ingrediënt voor natuurcosmetica en is Cosmos gekeurd.

meer info

Anti-mug Synergie – BIO

14,52120,17

Synergie van essentiële oliën van lavendel, geranium, lemongrass en citronella

meer info

Aromatisch Linnenwater – BIO

18,00100,01

Bag in box – 3 liter

meer info

Bijenwas – BIO NON FOOD

10,1667,70

Gele bijenwas is de onbewerkte was gemaakt door bijen. De witte bijenwas ( INCI: Cera alba) is gebleekt. Bijenwas bestaat voornamelijk uit esters van vetzuren met vetalcoholen met lange ketens. De was smelt tussen 62 en 64°C en wordt in cosmetica gebruikt om zijn zuiverende en herstellende werking op de huid. Het laat een fijne film achter op de huid en beschermt tegen uitdroging. Het geeft stevigheid aan cosmeticaproducten en wordt ook als emulgator ingezet. Toegelaten in natuurcosmetica al is het dierlijk product.

INCI: Cera flava / Beeswax
CAS: 8012-89-3 EC: 232-383-7
E 901 additief voedingsmiddelen

 

meer info

Blue Winter synergie – BIO

14,52120,17

Synergie van essentiële oliën van Hyssop, tijm, pepermunt, den, mirte, eucalyptus, rozemarijn en salie

meer info

Brochure HERBALO

1,00

Brochure over culinair gebruik van hydrolaten.

meer info

Brochure HYDROLATEN – WHAT’S IN A NAME?

3,00

Brochure met algemeen info en gebruikersinfo over de cosmetische hydrolaten.

meer info

Cacaoboter BIO/Fair trade/Ongeraffineerd NON FOOD

36,80

Plantaardig vet van gemalen chocoladeboomgranen met een bijzondere smaak en aangename geur. Op cosmetisch gebied heeft cacaoboter antioxiderende eigenschappen en door de synthese van collageen te stimuleren herstelt het de tonus en elasticiteit van de huid. Het is voedend en voert een beschermende werking uit dankzij de samenstelling van vetzuren, in het bijzonder linolzuur, stearinezuur en oliezuur. Bevat ook polyfenolen, theobromine en vitamine E. Ideaal voor droge huid.

INCI: Theobroma cacao seed butter
CAS: 8002-31-1
EC:   283-480-6

Biocertificatie Skal

Afkomst: Ghana, Fair trade, BIO en foodgrade.

meer info

Calendula Dermo Complex, Hydrolaat – BIO

7,90112,00

Synergisch stoomdistillaat van Goudsbloem, Herderstasje, Roomse Kamille, Echte Kamille, Wonklaver, Sintjanskruid en Smeerwortel, afkomstig van planten van gecontroleerd biologische teelt (BE-BIO-02).

meer info

Chamomilla Ocula Complex, Hydrolaat – BIO

7,90112,00

Synergisch stoomdistillaat van Korenbloem, Mirte, Echte Kamille en Roomse kamille, afkomstig van planten van gecontroleerd biologische teelt (BE-BIO-02).

Botanisch

Anthemis nobilis, Matricaria recutita, Mirtus communis, Centaurea cyanus

Bijzonderheden

Synergisch gedistilleerd hydrolaat op basis van overwegend aromatische planten (Roomse en Echte Kamille, Mirte) en niet-aromatische planten (Korenbloem).

Eigenschappen

kalmerend bij vermoeide ogen

ontsmettend bij geïrriteerde ogen

hydraterend en verkwikkend bij droge ogen

 Toepassingen

Als oogkompres

 

 

meer info

Citroenzuur

4,0023,00

INCI: citric acid                                                                     C6H8O7

CAS-nummer 77-92-9 / 5949-29-1               EC-nummer    201-069-1

Citroenzuur is een organisch zuur. In de cosmetica gebruikt als buffering, bindmiddel, bewaarmiddel en parfumering. Bij gebruik als pH regelaar, maak een oplossing van 50 % gedemineraliseerd water en 50 % citroenzuur en voeg druppelsgewijs toe onder roeren.
Bij natuurcosmetica is een bewijs van plantaardige herkomst noodzakelijk.

meer info

Cosmetisch Gezichtswater, Hydrolaat – BIO

7,90112,00

Synergisch stoomdistillaat van Lavendel, Roos, Echte kamille, Pepermunt, Goudsbloem en Groene thee afkomstig van planten van gecontroleerd biologische teelt (BE-BIO-02).

Botanisch

Rosa damascena, Lavendula angustifolia, Matricaria recutita, Mentha piperita, Calendula officinalis, Camelia sinensis

Bijzonderheden

Synergisch gedistilleerd hydrolaat op basis van overwegend aromatische planten (Roos, Lavendel, Echte Kamille, Pepermunt) en niet-aromatische planten (Goudsbloem en Groene thee).

Eigenschappen

reinigend voor een vervuilde gezichtshuid

anti-rimpel voor een langzaam verouderende huid, vervuilde gezichtshuid.

verfrissend, samentrekkend, anti-allergisch bij rode allergie in het gezicht

ontsmettend en wondhelend

huidverzachtend

natuurlijk parfum.

 Toepassingen

All-round gezichtsverzorging als lotion (dagelijks aanbrengen en aan de lucht laten drogen)

als masker

in nachtcrème

 

meer info

Cosmetisch Haarwater – BIO

7,90112,00

Synergisch stoomdistillaat van Lavendel, Roos, Rozemarijn, Heermoes, Berk en Brandnetel, afkomstig van planten van gecontroleerd biologische teelt (BE-BIO-02).

Botanisch

Rosa damascena, Lavendula angustifolia, Rosmarinus officinalis, Equisetum arvense, Betula alba en Urtica dioica

Bijzonderheden

Synergisch gedistilleerd hydrolaat op basis van overwegend aromatische planten (Roos, Lavendel, Rozemarijn, Heermoes, Berk en Brandnetel)

 

Eigenschappen

Maakt het haar zichtbaar sterker,
glanzender en zachter.

De hoofdhuid voelt zijdezacht
en gezonder.

Voor een betere kambaarheid.

Vermindert pluis bij krullen.

Toepassingen

Te gebruiken op droog
of nat haar en op het hele
lichaam.

Handig als spoelmiddel om zeepresten na het wassen met soapbar te verwijderen.

 

 

meer info

Digesticalm synergie – BIO

14,52120,17

Synergie van essentiële oliën van lavendel, venkel, koreander, karwij, citroen (schil) en dragon

meer info

Dode Zeezout Psotramil – 1000 g

11,50

DIT MINERAALRIJKE  PSOTRAMIL DODE ZEE ZOUT IS 100% PUUR

Dode zeezout heeft een zeer positief effect op de gezondheid van uw huid. Om die reden wordt het badzout van Psotramil vaak gebruikt door mensen met huidproblemen als psoriasis , eczeem en uitslag . Dode huidcellen worden verwijderd en de hydraterende eigenschappen van het badzout houden het vochtgehalte in uw huid op peil.

meer info

Duindoorn – Hippophae Rhamnoides CO2 – TO- BIO

22,69187,76

50/100 ml fles met druppelteller

250ml pet fles zonder druppelteller

meer info

Easy breath synergie – BIO

14,52120,17

Synergie van essentiële oliën van den, eucalyptus, niaouli, tijm en pepermunt

meer info

Emulium Illustro

14,34409,67

Emulium illustro (W/O emulgator)

INCI : Polyglyceryl-6 Polyhydroxystearate (and) Polyglyceryl-6 Polyricinoleate

Emulium illustro is een natuurlijke, niet-ionische emulgator voor water in olie emulsies (W/O) en wordt geleverd als een wit, vloeibaar mengsel met een HLB waarde van 4,5. Het geeft buitengewone stabiele resultaten in vergelijking met andere op de markt verkrijgbare emulgators. Het is zeer goed verenigbaar met cosmetische ingrediënten en kan zowel in koude als warme formuleringen gebruikt worden. Zelfs zonder een co-emulgator is het geschikt voor zeer vloeibare tot producten met een ruwe textuur. Emulium illustro is uitermate geschikt bij gebruik van kleurpigmenten en voor zonnebeschermings producten.

meer info

Ethanol 99%

5,40148,83

Ontsmettingsalcohol – non food

meer info

Face Care Cream – Bio – 50 ml

28,60343,25

INCI

Rosa damascena flower water, Glycerin, xanthan gum, Rubus idaeus seed oil, Sucrose distearate

Cera alba, Butyrospermum Parkii butter, Pelargonium graveolens oil, Cananga odorata leaf oil

Cinnamomum camphora formosana wood oil, Rosa damascena flower oil, Santalum Album oil

Caprylhydroxamic Acid+Glyceryl Caprylate+Glycerin

meer info

Face Care Mask – BIO – 50 g

15,90

Diep herstellende skin food dankzij o.a. rode klei en Plantenpoeders Essentials

Anti-aging dankzij poeders van fluweelzachte heemstwortel en goudsbloem die de huid fris en soepel maken, fijne lijntjes verminderen waardoor de teint zichtbaar gladder wordt

meer info

Face Clean Oil – BIO – 30ml

14,80

2-in-1 Gezichtsreiniger

Bevat voornamelijk plantaardige oliën welke als oplosmiddel werken en waardoor make-up, vuil en overtollige talg verwijderd worden

Uitsluitend hydraterende ingrediënten waardoor de huid na reinigen bijzonder zacht en soepel aanvoelt

meer info

FEVRIER – Parfum/Eau de toilette

20,00240,00

Kruidig met houttoetsen

Deze kruidige parfum met houttoetsen dankt zijn naam aan de maand waarin de receptuur afgewerkt werd en zijn definitieve formulering kreeg. Het is het eerste parfum van J’eau.  Verkrijgbaar als extract of parfum ( 20 tot 30 % concentraat) in 30 of 50 ml hervulbaar flacon  met verstuiver en als eau de toilette ( 5 tot 10 % concentraat) eveneens in 30 of 50 ml flacon met verstuiver.

meer info

FLEURI – Parfum/Eau de toilette (30/50ml of 6 x 30/50 ml)

20,00240,00

Fris, bloemig

Dit typisch vrouwelijk parfum werd geconcipieerd tijdens een reis door Marokko met zijn frisse, witte bloemengeuren. Na een bezoek aan het Musée du Parfum in de Médina van Marrakech was duidelijk dat een mix van bittere en zoete Citrus aurantium met witte bloemen zoals Jasminum grandiflorum het hart van een “Fleuri” parfum zouden vormen. Verkrijgbaar als extract of parfum ( 20 tot 30 % concentraat) in 30 of 50 ml hervulbaar flacon  met verstuiver en als eau de toilette ( 5 tot 10 % concentraat) eveneens in 30 of 50 ml flacon met verstuiver.

meer info

Focus synergie – BIO

14,52120,17

Synergie van essentiële oliën van pepermunt, rozemarijn en citroen (schil)

meer info

Framboospit – Rubus Idaeus CO2 – TO- BIO

27,23225,31

50 ml fles met druppelteller

100/250ml pet fles zonder druppelteller

meer info

Framboospitolie (Rubus Idaeus) BIO NON FOOD

11,47726,00

INCI: Rubes idaeus SEED OIL
CAS: 84929-76-0

Ecogarantie

meer info

Gember – Zingiber officinalis CO2-TO – BIO

8,9574,10

Gember CO2 TOTAAL extract
CO2-totaal van de wortelstok. Amberkleurige wat viskeuze vloeistof, rijk aan de krachtige gingerolen en shogaol. De beste gember voor de aromatherapie. De geur is een enigszins groene, kruidige pikante geur, sterk gelijkend op verse gemberwortel. De botanische naam is Zingiber officinale.

Waarvoor wordt deze olie gebruikt?

– Effectief voor een gezonde maag- en darmfunctie
– Verzachtend voor de spieren
– Goed voor gezonde luchtwegen
– Tegen misselijkheid
– Voor emotioneel en spiritueel welzijn
– Goed te gebruiken bij koude

Contra-indicaties & andere bijzonderheden:
Bij gebruik van gember CO2-total in warm water versterkt de warmte de inwerking van de olie. Dat kan tot roodheid en irritatie leiden. Voorzichtig bij een gevoelige huid. Gember is nauwelijks fototoxisch, kan echter samen met citrussoorten die werking versterken. Dit gember CO2-totaal extract is zeer krachtig en kan de huid makkelijk irriteren. Neem dus kleine hoeveelheden en bouw liever op dan af. Vermijd zekerheidshalve gebruik op de locaties van lymfoedeem op de huid en zekerheidshalve ook bij acute koortsige infecties van de luchtwegen en warme rode gewrichten.

Tip voor gebruik:
Dit extract is enigszins vast bij kamertemperatuur. Au-bain-marie verwarmen tot ca. 35°C maakt het extract vloeibaar zodat het kan worden toegevoegd aan een combinatie van essentiële olie of je gekozen basis voor huid of bad.

meer info

Hamamelis Hydrolaat – BIO

7,90112,00

Hamamelis hydrolaat of hydrosol is ook bekend als toverhazelaar hydrolaat of het engelse Witch Hazel. Botanische naam: Hamamelis virginiana. De struik bloeit van januari tot maart met lichtgele tot heldergele bloemen. Toverhazelaarhydrolaat is een tonicum voor de huid. Het heeft verzachtende, samentrekkende en ontstekingsremmende eigenschappen. Als compres gebruikt ter verzachting van veneuze aandoeningen.

INCI: HAMAMELIS VIRGINIANA LEAF WATER
CAS: 84696-19-5               EC: 283-637-9
Biocertificering: TUV Nord met Ecogarantie.
Extra kenmerken: GMO free en Vegan.

Afkomst: België, Netelvuur, Veldhoek 33, 9931 Oostwinkel-Lievegem

meer info

Handgel, hygiënisch

14,00180,07

Dankzij de uitgebalanceerde samenstelling van alcohol met plantenextracten, verleent deze hand- en nagelgel een bijzonder hygiënisch comfort aan de intacte huid. De combinatie van etherische olie, hydrolaten en alcohol versterkt de reinigende werking en geeft antimicrobiële eigenschappen. Plantenhydrolaten aangevuld met glycerine neutraliseren de uitdrogende werking van de alcohol en geven de huid een zacht gevoel. De gel laat geen vettig of kleverig laagje achter, bevat natuurlijke extracten met een verfijnde geur die een fris, sensueel en  ontspannend gevoel nalaten.

meer info

Hennepolie BIO – NON FOOD

7,26116,16

Hennep behoort tot de grote familie van de Cannabinaceae  waarin het onderscheid bepaald wordt naar gelang het gehalte aan psychoactieve stoffen van de zaden. De soort cannabis sativa bevat minder dan 0,2 % THC ( tetrahydrocannabinol) en heeft geen psychoactieve eigenschappen. De éénjarige plant groeit op als een struikje met donkergroene bladeren. Cannabis sativa is een veelzijdige plant die zich kan aanpassen aan verschillende omgevingsomstandigheden. Hennepzaden leveren lipiden van hoge kwaliteit, voornamelijk vertegenwoordigd door meervoudig onverzadigde zuren en goed verteerbare eiwitten die rijk zijn aan essentiële aminozuren.

INCI: Cannabis sativa seed  oil
CAS: 8016-24-8 / 89958-21-4            EC: 289-644-3

meer info

Karité boter NatuurPlus – BIO – ontgeurd NON FOOD

14,0060,50

Shea boter of beurre de karité  is het vet uit de noot van de Afrikaanse shea of karité boom.

Het is een ingrediënt bruikbaar in vele cosmetische producten vooral huidboters en huidverzorgingsproducten. Zijn unieke vetzuursamenstelling met terpenoïden en fenolen hebben biologische eigenschappen die veel voordelen meebrengen voor de huid. Bovendien draagt het gebruik ervan bij aan de verhoging van de levensstandaard van vrouwengroepen uit West Afrika.

INCI: Butyrospernum parkii (shea) butter
CAS: 194043-92-0 en 91080-23-8
EC:   293-515-7

Biocertificatie Ecocert en TUV Nord

Afkomst: UGPPK/COMOE, BanforaBurkina Faso, Fair trade en BIO.

meer info

Klei Ghassoul – Cosmos approved

5,14141,78

INCI: Moroccan Lava Clay

CAS: 12417-86-6

Cosmos gecertificeerd.

Ghassoul klei is rijk aan de mineralen silica, magnesium, kalium en ijzer die afvalstoffen uit de huid absorberen. De klei reinigt de huid op milde wijze, verfijnt de poriën en geleidelijk aan  verbetert de huidstructuur tot een heldere, stralende huid met minder droogheid.

meer info

Klei GROEN – Cosmos approved

5,69158,81

Groene klei dankt zijn kleur aan een grote hoeveelheid divalent ijzer en de aanwezigheid van koper. Groene klei heeft een hoog absorptievermogen en is nuttig bij de behandeling van een vette, gemengde of onzuivere huid. Dit type klei kan de vochtbalans van de huid herstellen, de microcirculatie in weefsels verbeteren en metabolische processen normaliseren. Het helpt het uiterlijk te verjongen.

Samenstelling: 55 % Montmorillonite en 45 % Illite

INCI: MONTMORILLONITE CAS: 1318-93-0

INCI: ILLITE CAS: 12173-60-3

Cosmos gecertificeerd.

meer info

Klei ROOD – Cosmos approved

8,65238,47

Rode klei dankt z’n typische rode kleur aan ijzeroxide. Het ijzeroxide in klei is staat de teint van je huid sterk te verbeteren, je huid te zuiveren en is een echte oppepper voor de vermoeide huid.

Samenstelling: 75 % Illite en 25 % Kaolin

INCI: ILLITE CAS: 12173-60-3

INCI: KAOLIN CAS: 1332-58-7

Cosmos gecertificeerd.

meer info

Kokos olie – BIO – NON FOOD

12,1054,45

De kokosnoot is de vrucht van de kokospalm (Cocos nucifera), die behoort tot de familie van de palmbomen of Arecaceae. Kokosolie of kokosvet wordt verkregen door persen of extractie van kopra, het gedroogde witte vruchtvlees van de kokosnoot. Ongeharde en ongeraffineerde (vierge) kokosolie heeft een smelttraject van rond de 24–26 °C en is in een gematigd klimaat meestal gestold, en dus een vet.

De kokosolie voldoet aan de gestelde normen zowel voor gebruik in de voeding (Food) als voor cosmetisch gebruik (non food) en is Ecocert gecertifieerd voor biologische landbouw.

INCI: Cocos nucifera oil
CAS: 8001-31-8 EC: 232-282-8

 

meer info

Korenbloem Hydrolaat – BIO

7,90112,00

Stoomdistillaat van Centaurea cyanus (bloem) afkomstig van planten van gecontroleerd biologische teelt (BE-BIO-02).

Botanisch

Centaurea cyanus

Bijzonderheden

Bloemendistillaat van uitsluitend bloemhoofdjes van de plant.

Eigenschappen

samentrekkend bij ontstekingen

heerlijk verkoelend en verzachtend bij vermoeide, opgezwollen en prikkelende ogen

huidtoner en zeer geschikt voor een droge en oudere huid

zeer kalmerend, bevordert de spijsvertering en werkt koortsverlagend; door de bitterstoffen is het zeer geschikt als versterker van de lever.

Toepassingen

Als uitwendig middel bij oogklachten (kompres)

Bij droge huid (crèmes )

 

meer info

KRUID – Parfum/Eau de toilette (30/50 ml of 6 x 30/50 ml)

20,00240,00

Kruidig met bosgeuren

Als gastheer van het Landschapspark Drongengoed past het om een kruidig, naar bos ruikend parfum aan te kunnen bieden. Een stoer mannenparfum, alhoewel. Rozemarijn, basilicum en houtgeuren zetten hier de toon. Verkrijgbaar als extract of parfum ( 20 tot 30 % concentraat) in 30 of 50 ml hervulbaar flacon  met verstuiver en als eau de toilette ( 5 tot 10 % concentraat) eveneens in 30 of 50 ml flacon met verstuiver.

meer info

Lavendel Hydrolaat – BIO

6,40264,69

Echte lavendel of smalbladige lavendel (Lavandula angustifolia) is een plant uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae) die geteeld wordt bij Netelvuur. De bloemen zijn violet blauw en de bloeiwijze is aarvormig. De werking van een hydrolaat berust op het feit dat ze hydrofiele plantenstoffen bevatten die goed zijn voor onze huid. Lavendelhydrolaat wordt vooral gebruikt bij de huidverzorging en de babyverzorging. Het zuivert en reinigt de huid en bevordert het huidherstel. Geschikt voor alle huidtypen.

INCI: Lavandula angustifolia extract, Lavandula officinalis extract
CAS: 90063-37-9
EC:   289-995-2
Biocertificering: TUV Nord + Ecogarantie.

Afkomst: België, Lievegem, Meetjesland.

meer info

Lavendel, echte – Lavandula angustifolia – BIO

14,52900,00

Echte lavendel of smalbladige lavendel (Lavandula angustifolia) is een plant uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae) die geteeld wordt bij Netelvuur. Het is een lage, sterk vertakte struik. De hoogte is circa 75 cm. De bladeren zijn grijsgroen en behaard. Ze zijn min of meer lijnvormig en hebben een lengte van maximaal 4 cm. De soortaanduiding angustifolia is dan ook latijn voor ‘smalbladig’. Echte lavendel bloeit gedurende de zomermaanden (juni tot augustus, zie foto). De bloemen zijn violet blauw en de bloeiwijze is aarvormig. De etherische olie wordt gebruikt in de aromatherapie, in cosmetische producten en in de parfumindustrie. De voornaamste eigenschappen zijn de bloemige geur, zijn rustgevende en ontspannende invloed, de antseptische en antimicrobiële werking, de antioxidatieve kracht en samenvattend zijn veelzijdigheid.

INCI: Lavandula angustifolia,
Lavandula officinalis
CAS: 90063-37-9/8000-28-0
EC:   289-995-2 / –
Biocertificering: TUV Nord + Ecogarantie.    Foto teelt Netelvuur, Lievegem, België.

meer info

Melisse Hydrolaat – BIO

6,40264,69

Stoomdistillaat van Melissa officinalis afkomstig van planten van gecontroleerd biologische teelt (BE-BIO-02).

meer info

Monarda Hydrolaat – BIO

6,40264,69

Stoomdistillaat van Monarda fistulosa afkomstig van planten van gecontroleerd biologische teelt (BE-BIO-02).

meer info

Natriumbicarbonaat 99+% foodgrade

2,7818,15

NCI:    Sodium bicarbonate

CAS-nummer 144-55-8                         EG-nummer            205-633-8

Natriumwaterstofcarbonaat, synoniem natriumbicarbonaat en baking soda, is een witte poederachtige stof die ook wordt gebruikt in bakpoeder als rijsmiddel in plaats van gist. Cosmetisch gebruik o.a. in bruisballen, deodorant, tandverzorging, als pH regulator, als reiniger. Toegelaten voor gebruik in COSMOS gecertificeerde natuurcosmetica.

meer info

Natriumcarbonaat 99+% puur

6,0530,25

INCI:    Sodium carbonate

CAS-nummer 497-19-8                         EG-nummer            207-838-8

Natriumcarbonaat, ook wel bekend als soda, is een anorganische verbinding met als brutoformule Na2CO3. De zuivere stof komt voor als een wit hygroscopisch poeder, dat goed oplosbaar is in water. Als toevoeging aan levensmiddelen heeft het E500 als E-nummer.
Te gebruiken om olie en vet resten te verwijderen en vetten te verzepen.

Toegelaten voor gebruik in COSMOS gecertificeerde natuurcosmetica.

meer info

Olijfolie – BIO NON FOOD

13,47105,88

De olijfbomen worden onderhouden volgens de voorwaarden van de biologische landbouw d.w.z. zonder het gebruik van kunstmest maar met het gebruik van milieuvriendelijke voedingsstoffen en van natuurlijke ongediertebestrijding.

De olijfolie voldoet aan de gestelde normen zowel voor gebruik in de voeding (Food) als voor cosmetisch gebruik (non food) en is Ecocert gecertifieerd.

INCI: Olea europaea fruit oil
CAS: 8001-25-0                      EC: 232-277-0

meer info